Збройні Сили України (ЗСУ) знову продемонстрували свою визначну ефективність та відвагу у війні проти російських загарбників на Херсонському та Оріховському напрямках. У результаті активних операцій ЗСУ, вдалося мінуснути понад сотню військових Російської Федерації та ліквідувати десятки одиниць ворожої техніки, включаючи спостережний комплекс «Муром» та 16 гармат.

Незважаючи на успіхи українських військових, агресор продовжує активні спроби вибити українські підрозділи з їхніх позицій. На Оріхівському та Оріхівському напрямках ворожі сили здійснили навіть два штурми, один з яких відбувся у районі Роботиного, а інший — у районі Старомайорського. На Лівобережжі Дніпра, у тимчасово окупованій Херсонщині, відбулося троє штурмів біля населеного пункту Кринки. Зазнавши великих втрат, ворог відійшов на свої вихідні позиції.

«На Оріхівському напрямку окупанти здійснили два штурми: по одному у районі Старомайорського та Роботиного. На лівобережжі Дніпра, на тимчасово окупованій Херсонщині, було три штурми в районі населеного пункту Кринки. Зазнавши втрат, (ворог) відійшов на свої вихідні позиції».
Протягом бойової доби, завдяки роботі ЗСУ, ліквідовано та серйозно поранено 113 окупантів, а також вдалося позбавити ворожу техніку та озброєння. Зафіксовано втрати у 51 одиницю озброєння та військової техніки противника, включаючи 16 гармат, три міномети, 20 одиниць автобронетехніки, станцію радіоелектронної боротьби, комплекс відеоспостереження «Муром-М», камеру відеоспостереження, три розвідувальні безпілотні літальні апарати (БпЛА), п’ять аерофотостанцій та генератор.

Незважаючи на успіхи українських військових, агресор продовжує активність у використанні аеророзвідки та артилерійських обстрілів, намагаючись тероризувати мирне населення та завдавати шкоди інфраструктурі. Протягом минулої доби зафіксовано 139 відповідних безпілотних літальних апаратів (БпЛА) та чотири авіаційні удари, з яких ворог застосував дві керовані авіабомби на Оріхівському напрямку та дві керовані авіабомби та понад чотири десятки некерованих авіаційних ракет на Херсонщині.

Ворожі дії також призвели до пошкоджень цивільних об’єктів, зокрема адміністративної будівлі та приватних житлових будинків у результаті авіаударів керованими бомбами. Також зафіксовано пошкодження телевізійної вежі та поранення цивільних осіб.

«Внаслідок ворожого авіаудару керованими бомбами по Качкарівці, що на Херсонщині, пошкоджено адміністративну будівлю та приватні житлові будинки», — йдеться у повідомленні.
Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, агресор застосував 204 FPV-дрони, 15 ударних БпЛА типу «Ланцет», скинув з БпЛА різних модифікацій 225 осколкових боєприпасів. Внаслідок на Запоріжжі пошкоджено телевізійну вежу, на Херсонщині — поранено цивільного, пошкоджено цивільний автомобіль та автомобіль ДСНС.

Окрім того, окупаційні війська шість разів вдарили з артилерії по Херсону. Двічі били по Антонівці та Білозерці. Також на Херсонщині обстріляно ще 18 населених пунктів. Під час цих артилерійських обстрілів поранено п’ять цивільних людей. Пошкоджено багатоповерхівку, приватні житлові будинки, дошкільний навчальний заклад, торговельний центр, сільгосппідприємство та цивільні автомобілі.

Крім того на Дніпропетровщині ворог обстріляв артилерією Нікополь, Марганецьку та Мирівську громади (поранено чотири цивільні особи, пошкоджено приватні житлові будинки, господарські споруди, інфраструктурні об’єкти, гараж та цивільні автомобілі), на Запоріжжі — вісім населених пунктів, що також призвело до пошкодження житла мирних людей.