Пропагандисти з Росії намагалися залякати Україну, розповівши про захоплення заводу у Красногорівці на Донеччині. Проте ці наміри розбилися об реальність, адже ЗСУ швидко знищили групу окупантів.

Російська пропаганда намагалася відзначитися «військовими досягненнями» із захоплення стратегічних об’єктів, однак українські Збройні сили не тільки просто спростували ці міфічні новини, а й покарали окупантів за їхню спробу викликати паніку.

Джерело зі складу ОСУВ «Хортиця» підтвердило, що окупанти спробували захопити будівлю заводу, але наші військові негайно реагували та позбавили ворога цієї можливості.

Один з окупантів, який вимахував російським прапором з будівлі заводу, платив за свою провокацію власним життям, разом із іншими «героями». Військова дисципліна та вміння захищати Україну змусили противника зарано радіти.

Українські військові також поділилися відео, знятим з дрону, де можна побачити реальний стан заводу у Красногорівці. Це відео свідчить про те, що об’єкт ніколи не переходив під контроль окупантів.

Завод у Красногорівці є одним із старих та важливих підприємств України, і навіть спроби окупантів вразити Україну цим «здобутком» не мають жодного підґрунтя. Росіяни спробували залякати, але зустріли нашу гідність та міцність.

Противник продовжує свої напади на кількох напрямках, включаючи Новопавлівський. Так, він має просування у районі Красногорівки, за яку йдуть важкі бої.

На це місто росіяни тиснуть з напрямку окупованих до повномасштабного вторгнення територій Донецької області. Південно-східна частина населеного пункту та його східні околиці перейшли під контроль ворога.

Крім того, противник наступає на лінії Георгіївка – Побєда, де вже зумів частину сіл окупувати.

Складна ситуація в районі села Новомихайлівка. Ворог майже його окупував та почав наступ на села Парасковіївка та Костянтинівка.

Також нагадаємо, що після того, як через нестачу снарядів українські військові були змушені відступити з Авдіївки, росіяни пришвидшили темпи наступу на Сході, зокрема вони зайшли до Красногорівки, накатами атакувавши південно-східну частину населеного пункту.

Втім, захисники з Третьої штурмової бригади не дозволили ворогу закріпитися і вигнали його з міста.

Так, щоб не дозволити російським бійцям закріпитися, підрозділи Третьої окремої штурмової бригади, бійці 1-го та 2-го штурмових батальйонів здійснили бойову операцію. Її мета – зачистити місто від сил ворога.

За короткий проміжок часу противник встиг підготуватися до тривалої оборони та попри спротив і важкі бої, штурмові групи бригади завдали противнику невідворотних втрат – близько 100 окупантів «200-ми» та «300-ми», – зазначають у Третій штурмовій бригаді.

Додають, що окупанти від здачі у полон відмовлялися. Тому їх ліквідували у будинках, які вони зайняли. Тож, станом на вечір 28 лютого Красногорівка перебуває під контролем українських військових.

Російським загарбникам, зазнавши колосальних втрат, вдалося захопити те, що залишилося від Авдіївки. Окупанти продовжують рух далі та заявляють, що планують прибрати до своїх лап Куп’янськ, Роботине, а також відвоювати всі території, які наші захисники звільнили з-під окупації.

Водночас військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко вважає, що після боїв у Авдіївці ворог не може активно просуватися. Він додав, що наразі російським загарбникам необхідна оперативна пауза.