Молоко, курячі яйця та м'ясо – одні з найпопулярніших продуктів серед українців. Як змінюватимуться ціни у найближчій перспективі, розповів аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка в ефірі "Українського радіо".

Враховуючи сезонний фактор, виробництво та валові надої молока помітно зростають і проблем із пропозицією продукції на ринку немає.

Ціни на молочку. Фото: скрін youtube
Ціни на молочку. Фото: скрін youtube

Вартість молочної продукції може трохи збільшитися, але ініціатором буде не виробник, а переробник, у якого зростають витрати у зв'язку з подорожчанням електроенергії.

Щодо цін на м'ясо, то тут також має місце сезонний фактор. У період посту цінники на продукцію просіли, але вже у першій половині травня очікується підвищення вартості.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube
Ціни на м'ясо, скріншот: YouTube

"Ціни на м'ясо можуть трохи зрости, коли почнеться сезон шашликів, коли закінчується пост. Яскраво може відзначитись перша половина травня", - вважає аналітик.

Максим Гопка підкреслив, що загалом цінники на м'ясо за останні 6 місяців тримаються більш-менш стабільно. Свинина продається по 220-240 гривень за кіло, філе курятини – близько 130-140 гривень за кіло.

Курячі яйця. Фото: скрін youtube
Курячі яйця. Фото: скрін youtube

Курячі яйця не будуть сильно дорожчати навіть напередодні Великодня. В Україні збільшується кількість господарств, а разом з тим активно зростає виробництво яєць, зокрема через встановлення теплої погоди.

Раніше портал Знай повідомляв, можна поповнювати стратегічні запаси: у супермаркетах подешевшали крупи та консерви.

Також наш портал інформував, не найкращий час для борщу: ціни на капусту, буряки та картоплю різко пішли вгору.

Крім того, ми писали, сир та сметана в Україні оновили свої ціни: скільки сьогодні треба віддати за них.