У природних умовах календура росте на пустирях та занедбаних ділянках, а також широко використовується в медицині, зокрема народній. Загалом, це дуже корисна рослина не лише для людей, а й городу.

Ця лікарська рослина заслужила поважне звання "городнього та садового лікаря". Хазяйкам розповіли, в чому ж секрет та користь календули.

Календула, фото ogorod
Календула, фото ogorod

Городники переконані, що на календулі однозначно варто виділити місце на грядках. Завдяки своїм властивостям вона незамінна у боротьбі з різними комахами-шкідниками. Вони пристають до липкого степлю рослини, завдяки чому не зможуть завдати шкоди овочам та садовим культурам.

Календула ще й прекрасний сидерат. Її можна закопувати в землю, закладати в компост та використовувати при влаштуванні теплих грядок. Рослина знезаражує ґрунт від хвороботворних мікроорганізмів.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Її можна висаджувати поряд з капустою, перцем, картоплею та баклажанами. Понад те, квітка календули виступає у ролі барометра для городників. Якщо він після ночі не відкриває пелюстки до 8 години ранку, то слід очікувати дощ або грозу. Не слід забувати, що календулу можна засушувати і робити настоянки для здоров'я.

Календула, фото ogorod
Календула, фото ogorod

Нагадаємо, що закопайте на городі цей предмет – і матимете величезний урожай.

Раніше ми повідомляли, що доведеться просити у курочки: два хитрі способи добрива полуниці, які подарують соковитий урожай.

Також стало відомо, що не встигнете купувати мішки: які хитрощі при посадці потрібно знати, щоб картопля завалила врожаєм.