У Національній соціальній службі України розповіли про експериментальний проект підтримки українських родин. Тепер один із батьків зможе отримати спеціальну картку з грошима, яку можна використати для оздоровлення та відпочинку дітей віком від 6 до 18 років.

Таку можливість нададуть малозабезпеченим сім’ям, які мають статус ВПО та в яких виховуються діти, що потребують особливої уваги: діти з інвалідністю, а також діти з багатодітних сімей у віці від 7 до 18 років. Принцип "гроші ходять за дитиною" став ключовим у цій ініціативі Уряду.

Гуманітарна допомога для дітей. Фото: скрін youtube
Гуманітарна допомога для дітей. Фото: скрін youtube

Щоб скористатися новою можливістю, один з батьків або опікун дитини отримає спеціальну картку із визначеним режимом використання. На цю картку будуть зараховані кошти у розмірі п'яти прожиткових мінімумів для дітей віком від 6 до 18 років.

Ці кошти можуть бути використані на придбання путівки на оздоровлення або відпочинок дитини у дитячих закладах оздоровлення. Такі заклади знаходяться на території різних областей України, включаючи Вінницьку, Волинську, Закарпатську та інші, а також у місті Києві. Вони всі мають бути зареєстровані у Державному реєстрі майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Більш детальну інформацію про ці заклади можна отримати за посиланням.

Національна соціальна служба пропонує дитячим закладам оздоровлення та відпочинку, які включені до Державного реєстру майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей, укласти додаткову угоду про приєднання до публічного договору. Ця угода містить спеціальні умови продажу послуг з оздоровлення та відпочинку за рахунок бюджетних коштів.

Раніше ми розповідали, Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Нагдаємо, Частина комунальних платежів повернеться вам на рахунок: як отримати гроші