Щоб забезпечити тривале та надійне використання зимової гуми, важливо правильно зберігати її поза сезоном. Неправильне зберігання може призвести до деформації та зниження якості шин.

Перед тим як прибрати гуму на зберігання, її потрібно ретельно очистити. Спочатку видаліть застряглі у протекторах камінчики та бруд за допомогою м'якої щітки чи ганчірки.

Зимова гума, фото: diesel.if.ua
Зимова гума, фото: diesel.if.ua

Потім помийте шини мильним розчином або скористайтеся спеціальними засобами для чищення гуми, які допомагають видаляти бруд, смолу та жир, зберігаючи природний блиск шин. Також можна використати розчин соди з водою.

Перед використанням будь-якого чистячого засобу, обов'язково прочитайте інструкцію і перевірте його на малопомітній ділянці шини, щоб переконатися, що засіб не зашкодить гумі.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Для видалення жиру та смоли з поверхні шин використовуйте ацетон або розведений спирт. Після обробки промийте шину губкою та обполосніть водою.

Зимова гума, фото: autopark.pp.ua
Зимова гума, фото: autopark.pp.ua

Шини краще зберігати в сухому, прохолодному місці, де немає прямого сонячного світла та високої вологості. Важливо уникати місць з високою температурою.

Якщо ви зберігаєте зимові шини без дисків, не вішайте їх на гачки або гвинти, оскільки це може призвести до деформації гуми через нерівномірне навантаження. Зберігайте їх вертикально на спеціальних стелажах або підставках, які допоможуть рівномірно розподілити вагу і запобігти пошкодженням.

Шини, фото: Pixabay
Шини, фото: Pixabay

Регулярно перевертайте шини, щоб запобігти їх деформації. Якщо немає спеціальних підставок, можна обгорнути шини в поліетилен або тканину для захисту від прямого контакту з підлогою.

Нагадаємо, квадратний "Вогник": як виглядав рідкісний прототип "Запорожця", про який не писали газети

Вам буде цікаво дізнатися українці масово порушують одне з головних правил на дорозі: копи наочно пояснили