У боротьбі за контроль над стратегічно важливими територіями на сході України, село Очеретине в Донецькій області продовжує залишатися під контролем Збройних Сил України. Про це заявив офіцер 59-ї окремої механізованої бригади, Сергій Цехоцький, у інтерв’ю.

За словами Цехоцького, російські війська постійно використовують додаткові резерви в намаганні збільшити свої позиції у регіоні. Він зазначив, що 55-та окрема мотострілецька бригада з Російської Федерації є серед тих сил, які були перекинуті на цей напрямок. Це свідчить про те, що російським військам не вистачає персоналу, і вони продовжують підсилювати свої ряди.

«Ворог туди закидає постійно додаткові сили, конкретно — це 55-та окрема мотострілецька бригада РФ. Тобто людей у них не вистачає. Вони постійно кидають резерви», — пояснив Цехоцький.

Офіцер також підкреслив, що сили противника намагаються захопити якомога більше території, перш ніж на них прийдуть масштабні підкріплення бронетехніки. Це свідчить про їхню стратегічну мету зміцнити свої позиції та убезпечити їх від можливих контратак з боку українських військ.

Зараз спостерігається активне просування російських військ у селі Соловйове, а також у районі південніше від Новобахмутівки та у Новокалиновому в Донецькій області. Ці дії свідчать про спроби розширити та закріпити позиції на захоплених територіях і зберегти їх від ударів з боку українських військ.

Підсумовуючи, ситуація на сході України залишається напруженою, і дії російських військ свідчать про їхні спроби збільшити контроль над регіоном. Громадськість залишається в очікуванні подальших розвитків цієї конфліктної ситуації, а українські військові продовжують захищати свою країну від агресії з боку Росії.

Також нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що формуються нові військові бригади, щоб посилити позиції. Глава держави закликав західних партнерів випускати більше озброєнь і своєчасно передавати військову допомогу ЗСУ. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час звернення до учасників Контактної групи з питань оборони України («Рамштайн»).

«Зараз ми формуємо нові бригади для посилення позицій. Їм необхідна підтримка, як і бригадам, які вже перебувають на фронті», — сказав Зеленський.

Він уточнив, що навіть найкращі бійці не можуть змінити хід війни без достатньої кількості зброї, тому глава держави звернувся до союзників та попросив їх приділяти якомога більше уваги виробництву зброї на території своїх країн.

За словами Зеленського, це необхідно робити для того, щоб збільшувати оборонний потенціал.

«Вони (українські воїни, — ред.) знають, як перемогти. Вони мають перемогти. Але українським захисникам потрібна ваша своєчасна підтримка в достатній кількості — саме те, що потрібно було б вам, якби ви були солдатами на цій війні», — наголосив президент України.

А також зазначимо, що деякі американські законодавці вважають, що виділених коштів вистачить Києву до кінця листопада поточного року, а виділення додаткових грошей просто неможливе. Хоча є ще один варіант — оформити допомогу в кредит.

Так сенатор від штату Огайо Джеймс Девід Венс, який очолив опозицію серед республіканців у Сенаті проти підтримки України, заявив, що надання додаткових коштів Києву просто неможливе.

«Якщо Україна думає, що вона отримає ще 60 мільярдів доларів додатково від Конгресу Сполучених Штатів, то це неможливо», — сказав він.