Якщо потрібно приготувати щось просте, дешеве та смачне на обід чи вечерю для всієї родини, спробуйте печінку з цибулею та яйцем. Ця страва відмінно замінить м'ясо, тому що печінка теж дуже ситна та поживна, але готується набагато швидше.

Коли ви смажите печінку з яйцями, яйця утворюють ніжну скоринку навколо печінки, роблячи її ще смачнішою та м'якшою.

Куряча печінка / фото: depositphotos
Куряча печінка / фото: depositphotos

Для приготування страви вам знадобляться такі інгредієнти:

  • куряча печінка - 600 грам,
  • яйця - 3 штуки,
  • цибулина 1 шт,
  • Пучок петрушки - 40 грам
  • олії - 2 ст.л.,
  • сіль за смаком.

Щоб приготувати смажену печінку з цибулею та яйцем, почніть з підготовки інгредієнтів. У рецепті використовується куряча печінка, але можна замінити її на свинячу, яловичу або індичку. Також можна додати інші овочі до смаку, наприклад, терту моркву або дрібно нарізаний болгарський перець.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Перед приготуванням ретельно промийте печінку під проточною водою до чистої води, видаліть жирові прошарки та залишки жовчі, щоб уникнути гіркоти. Наріжте печінку на середні шматочки.

Наріжте цибулю півкільцями чи кубиками. Петрушка ретельно вимийте, обсушіть і дрібно порубайте. За бажанням додайте або замініть петрушку іншою зеленню, такою як кріп, кінза або зелена цибуля.

На середньому вогні розігрійте олію в сковороді. Обсмажте цибулю до легкого рум'янцю. Додайте печінку і смажте, поки вона не почне ставати коричневою. Потім вбийте в сковороду яйця, перемішуйте, доки яйця не схопляться, приблизно 2 хвилини.

Наприкінці додайте подрібнену зелень, перемішайте та зніміть сковороду з вогню. Переконайтеся, що печінка готова – вона має бути м'якою та виділяти прозорий сік. Як тільки печінка буде готова, можна їсти.

Нагадаємо, який ідеальний час для останнього прийому їжі

Раніше ми писали про те, що спробуйте цей рецепт пасочок на Великдень: таких пухкеньких ви ще не пекли