Більшість українських пенсіонерів у прямому сенсі живуть на хлібі та воді аби виплати вистачило на оплату комуналки та необхідні ліки. Проте є способи підвищити свою пенсію. Про це повідомляє профільне видання "На пенсії".

Пенсіонери в Україні можуть збільшити свої виплати кількома способами, зокрема, шляхом отримання надбавок. У ряді випадків для цього необхідно подати до ПФУ певну документацію. Наприклад, документи, що засвідчують додатковий стаж та розмір зарплати.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Крім того, зростання пенсії можливе у разі отримання пенсіонером певного статусу, зокрема:

  • почесного донора;
  • ветерана війни;
  • особи, що має особливі заслуги перед державою.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube
Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Ще деякі групи пенсіонерів мають можливість збільшити виплату шляхом переходу з одного виду пенсії на інший.

Не варто забувати, що більшість людей похилого віку можуть отримувати вікові надбавки. Додаткова виплата призначається Пенсійним фондом автоматично, коли пенсіонер сягає 70-річного віку. При цьому розмір виплати збільшується кожні 5 років, доки людина не досягне 80-річчя.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам встановили нові виплати: хто перебиватиметься з хліба на воду, а кому можна і "пошикувати".

Також наш портал інформував, чи зміниться розмір пенсії з інвалідності у квітні 2024 року: як її порахувати та яка вона сьогодні.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, пенсіонери залишаться без виплат? Через одну просту "помилки" українці можуть позбавити себе допомоги.