СБУ потужно вдарила по військовому аеродрому і двох НПЗ в РФ – ЗМІ

27 квітня 2024, 11:50
310
На атакованому аеродромі розміщувалися десятки військових літаків, радіолокаційна станція та засоби радіоелектронної боротьби російських окупантів.
СБУ атаковала аэродром и два НПЗ в РФ
СБУ потужно вдарила по військовому аеродрому і двох НПЗ в РФ/ колаж: Главред, фото: скрін, Telegram

Служба безпеки України спільно з Силами оборони атакувала безпілотниками військовий аеродром та два нафтопереробні заводи (НПЗ) у Краснодарському краї країни-агресорки Росії.

У ніч на суботу, 27 квітня, дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевск", а також Ільський і Слов’янський НПЗ. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на свої джерела.

Зазначається, що на атакованому аеродромі розміщувалися десятки військових літаків, радіолокаційна станція та засоби радіоелектронної боротьби російських окупантів.

відео дня

Також були нанесені удари по ключових технологічних об'єктах Ільського і Слов’янського нафтопереробних заводів на Кубані – по ректифікаційних та атмосферних колонах. Як зазначають джерела видання, після ударів на аеродромі та НПЗ почалися пожежі та евакуація персоналу.

"СБУ продовжує ефективно відпрацьовувати по військових та інфраструктурних об‘єктах в тилу ворога, знижуючи потенціал Росії для ведення війни. В країни-терориста "бавовна" палає і буде палати", – зазначило джерело.

Варто зазначити, що це вже не вперше Ільський та Слов’янський нафтопереробні заводи піддаються атакам – такі випадки вже бували і раніше.

Атака на аэродром и НПЗ в РФ
Атака на аеродром та НПЗ в РФ/ скрін

Дивіться відео наслідків атаки на аеродром та НПЗ в РФ:

Атака на аэродром и НПЗ в РФ
Атака на аеродром та НПЗ в РФ/ скрін

Дивіться відео наслідків атаки на аеродром та НПЗ в РФ:

Нагадаємо, вранці 27 квітня повідомилося, що Краснодарський край під потужною атакою дронів - горять два НПЗ та військовий аеродром. Під час атаки безпілотників на НПЗ у Краснодарському краї пошкоджено ректифікаційну колону.

Що за відомство СБУ?

Служба безпеки України (СБУ; укр. Служба безпеки України, СБУ) - правоохоронний орган спеціального призначення, що забезпечує державну безпеку України. Підпорядкована Президенту України, повідомляє "Вікіпедія".

Атаки по території Росії – останні новини

Раніше повідомлялося, що СБУ уразила російську РЛС, яка контролювала небо на 700 км вглиб України. Удар по станції був завданий за допомогою семи дронів-камікадзе літакового типу. Ураження цієї радіолокаційної станції допоможе нашим військам вести розвідку, запускати дрони і якісніше використовувати армійську авіацію на цій ділянці.

Також повідомлялося, що ГУР вдарило по заводу в Татарстані, на якому РФ робить ТУ-22М, з яких б'є по Україні. Безпілотники військової розвідки України вдарили по авіаційному заводу імені Горбунова в Казані, Татарстані – вибухи на об'єкті прогриміли вранці, 17 квітня.

20 квітня Росію вночі масовано атакували дрони – були вибухи і пожежі у 8 областях. Внаслідок атаки, зокрема, була пошкоджена енергетична інфраструктура країни-агресорки РФ.

24 квітня повідомлялося, що у РФ після вибухів горить НПЗ. Місцеві жителі повідомили про пожежу на нафтопереробному заводі в Смоленській області. Також дрон упав у Липецьку.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти