Не секрет, що хліб - це найголовніший продукт в раціоні харчування кожної людини, тому він повинен бути вдома обов’язково. Варто знати, скільки сьогодні в українських супермаркетах коштує хліб, наскільки змінилася його вартість і чи змінилася взагалі.

Оновлені ціни оприлюднили на сайті Мінфіну.

Скільки сьогодні коштує хліб в Україні

Хліб пшеничний

Середня вартість 650 грамів нарізного пшеничного хлібу становить 31,90 гривень, а це взагалі не змінилося з березня. У NOVUS ціна на такий хліб становить 32,99 гривень, а у Megamarket - 30,80 гривень. За 600 грамів нарізного пшеничного "Цар хлібу" сьогодні слід віддати, в середньому, 36,92 гривень, хоча у березні він коштував 32,96 гривень.

Середня вартість пшеничного хлібу в Україні. Фото: Мінфін
Середня вартість пшеничного хлібу в Україні. Фото: Мінфін

Хліб житній

За 950 грамів "Українського Столичного" хлібу сьогодні потрібно заплатити, в середньому, 32,70 гривень, що точно так само, як у березні.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

При цьому, 300 грамів хлібу "Riga Бородинський" сьогодні коштує, в середньому, 39,57 гривень, а у березні його вартість становила 39,88 гривень. В "Ашані" і Metro він коштує однаково - 38,90 гривень, а у Megamarket вартість такого хлібу становить трохи більше - 40,90 гривень.

Середня вартість житнього хлібу в Україні. Фото: Мінфін
Середня вартість житнього хлібу в Україні. Фото: Мінфін

Нагадаємо, що на українському ринку різко змінилися ціни на м’які жирні сири.

Як повідомляли раніше, в Україні суттєво і несподівано змінилася вартість сосисок і сардельок.

Як писав "Знай" раніше, на українському ринку продовжує дорожчати популярна білокачанна капуста.