У православному церковному календарі також це день вшанування пам'яті святителя Кирила, а також апостолів від 70-ти Ясона, Сосипатра, Керкіри, діви та інших з ними постраждалих.

Інші назви свята: "Іасон", "Кирило", "Максим", "Максимів день", "Березовиця".

Наші пращури помітили, якщо у цей день спекотно, то зима буде холодною. Не обов'язково самим його збирати та калічити дерева. Можна просто придбати. Сьогодні він матиме особливі лікувальні властивості і може вилікувати від лихоманки. При цьому його можна не тільки пити для цього, а й обливатись. Щоправда спочатку хворого слід купувати в дощовій воді або в березневому снігу, що розтанув, який спеціально зберігали. Потім хворого треба вивести надвір погрітися під променями сонця.

Популярні новини зараз
Великі зміни на ринку землі в 2025 році: українці можуть втратити право власності В Україні оновили правила для виїзду за кордон Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників
Показати ще

Жінкам потрібно вмитися березовим соком, тоді шкіра буде оксамитовою, свіжою та здоровою. Можна навіть зробити примочки, які допоможуть від ластовиння та вугрів. А щоб зробити маску, що омолоджує, потрібно ще додати трохи меду.

Ще треба стати на перехрестя, потримати в руках ладанку та почекати, доки вітер залетить у неї. Вона допоможе зцілити різні хвороби, якщо її надягати на шию хворому.

Також сьогодні збирають кропиву, подорожник та мати-й-мачуху. Вони матимуть цілющі властивості, якщо зібрати їх у цей день.

Що не можна робити 28 квітня

Як і у всі двонадесяті свята, сьогодні суворо заборонено сперечатися, кричати та лаятися. Слід утриматися від галасливих заходів, надмірностей у їжі та фізичних навантажень – не можна працювати, займатися прибиранням та іншими домашніми справами. Час треба присвятити духовному, а чи не мирському.

Нагадаємо про перенесення церковних свят, чи змінилася дата Вознесіння Господнього: традиції та заборони важливого дня.

Раніше ми повідомляли, що настав час молитися: найсильніші слова за Україну, які треба говорити щодня.