StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Кульбаби зникнуть назавжди: садівник розповів про три геніальні методи

28 квітня 2024, 02:20оновлено 4 травня, 23:31
5062
Досвідчені садівники розповіли про прийоми, які ефективно позбавлять ваш сад від кульбаб природним шляхом.
Кульбаби зникнуть назавжди: садівник розповів про три геніальні методи
Як вивести кульбабу із подвір'я / колаж: Главред, фото: unsplash

Дуже часто господарі приватних будинків зіштовхуються із проблемою розростання кульбаби. Насіння кульбаби запилюється далеко й надовго через вітер, тому вони так рясно ростуть всюди. Також вони часто з’являються на тріщинах на тротуарі, на ваших грядках, клумбах та газоні.

Вас може зацікавити матеріал: Що можна зробити з квітками кульбаби: неймовірна користь пухнастого рослини.

Кульбаба у вашому саду може забирати багато поживних речовин із вашого ґрунту та додають рослинам різних хвороб. Фахівці радять три дуже прості рішення, які допоможуть вивести кульбабу без використання сильних хімікатів та не нашкодять екосистемі, передає Mirror.

відео дня

Фахівці радять для знищення кульбаби у вашому подвір'ї обрати білий оцет, адже коли справа доходить до позбавлення вашого саду від кульбаб - це найкращий метод.

"Приготуйте розчин, який складається з 95% води та 5% білого оцту - це все потрібно добре перемішати перед розпиленням. Обов’язково націлюйте розчин на коріння, основу, а потім поступово розпилюйте вгору-вниз. Обов’язково робіть це декілька разів", - пояснили садівники.

Ще одне природне рішення - просто накрити кульбабу, щоб вона не отримувала сонячного світла, необхідного для процвітання. Візьміть будь-який маленький горщик зі свого саду, рекомендує експерт, і поставте його на польову квітку. Це допоможе вам знищити всю рослину, а не лише листя.

Останній природний метод полягає в тому, щоб викопати кожну кульбабу окремо. Це також легше, коли рослина молода, і через довжину коренів кульбаби вам знадобиться правильний інструмент.

"Вам знадобиться довгий ніж або маленька садова виделка. Деякі садівники рекомендують використовувати викрутку. Варто зробити глибокий надріз вниз у ґрунті, з усіх чотирьох сторін навколо кульбаби, а потім витягніть кущ кульбаби", - повідомив фахівець.

Кульбаба також має певні переваги. Їхня цінність для дикої природи полягає у тому, що вона слугує їжею для багатьох комах і птахів. Їх багаті нектаром і пилком квіти з’являються протягом тривалого часу і їх люблять бджоли та метелики - саме тому кульбаби включено до списку рослин для запилювачів.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти