Цього року українцям хочуть підвищити рівень заробітної плати в деяких професіях. За словами аналітиків, велика частина роботодавців в Україні планують збільшити розмір зарплати своїх співробітників приблизно на 11-15%.

Про це повідомляють на сайті Європейської бізнес-асоціації.

Українці, які минулого року отримували середню зарплату по країні, яка становить 17 442 гривень, після індексації виплат побачать зростання на 1 19-2 616 гривень. При цьому, аналітики стверджують, що про підвищення рівня зарплат кажуть 39% фахівців HR-департаменту.

Зарплатня в конверті / фото: Freepik
Зарплатня в конверті / фото: Freepik

"72% учасників дослідження підтвердили, що в їхніх компаніях у 2024 році намічено підвищення рівня заробітної плати. Важливо зазначити, що 39% фахівців HR зазначили, що в їхніх компаніях планується збільшення рівня заробітної плати на 11–15%", — розповідають аналітики.

Популярні новини зараз
Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину
Показати ще

Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua

Водночас, 28% роботодавців розповіли про свої плани стосовно збільшення зарплати на 6-10%. У цьому випадку люди, які отримують середню зарплату, матимуть на 1 047-1 744 гривень більше. Також 13% розповіли про підвищення на 16-20%, тобто, на 2 791 – 3 488 гривень, а ось 2% роботодавців планують підвищили зарплату на 3 663 гривень.

Нагадаємо, як можна довести кількість відпрацьованих років для виходу на пенсію, не маючи трудової книжки.

Як повідомляли раніше, деякі категорії українських громадян можуть отримати надбавки до пенсій.

Як писав "Знай" раніше, в Україні планують підвищити рівень мінімальної заробітної плати.