До Пенсійного фонду звернулися з питанням щодо недоотриманих субсидій.

В Україні завершився опалювальний період. Але субсидії до кінця ще не виплатили. У спеціалістів ПФУ поцікавилися, чи виплачується недоотримана житлова субсидія, у разі смерті її одержувача.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Фахівці Пенсійного фонду зазначили, що суми призначеної, але не виплаченої у зв'язку зі смертю отримувача житлової субсидії виплачуються одному з членів домогосподарства, з урахуванням яких призначалася субсидія, за його письмовим зверненням, поданим протягом трьох місяців після смерті отримувача.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину
Показати ще

Правова підстава для такої відповіді прописана у пункті 3 Положення про порядок призначення житлової субсидії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 N 848 "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат наоплату житлово-комунальних послуг, надання зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива".

Скриншот ПФУ
Скриншот ПФУ

Українці підказують, що щодо цього є рішення судів, які кажуть, що не виплачені суми становлять спадок і тому термін звернення на такі виплати не обмежений.

Нагадаємо, що якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід має бути для пільги.

Раніше ми повідомляли, що подаєте документи – отримуєте знижку: хто може набагато менше платити за комуналку.

Також стало відомо про терміни, умови, винятки: повний огляд субсидій на літній період.