Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які обожнюють різноманітні історії з дивовижного світу автотехніки, є дуже цікаві новини. До головного – лінійку Mercedes G-Class 2024 нарешті поповнила електрична модифікація. Електромобіль "Гелендваген" отримав одразу чотири мотори загальною потужністю 587 сил. Він здатний розігнатися до 100 км/год за 4,7 с та подолати 473 км без підзарядки.

Позашляховик назвали Mercedes G580 with EQ Technology і презентували в Китаї, а з 26 квітня демонструватимуть на автосалоні в Пекіні.

Про електричний "Геленгваден" розповіли на офіційному сайті німецького автовиробника.

Електричний "Гелік", фото: сайт Мерседеса
Електричний "Гелік", фото: сайт Мерседеса

Характеристики

Новий Mercedes G580 with EQ Technology - на даний момент найпотужніший "Гелендваген", який випускатиметься серійно. Його чотири електромотори видають 587 л. с. та 1164 Н∙м. З 2-ступінчастою КПП розгін до 100 км/год займає 4,7 секунди, а максимальна швидкість обмежена на позначці 180 км/год. Силова установка вміє імітувати звук бензинового двигуна.

Популярні новини зараз
Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Велика акумуляторна батарея ємністю 116 кВт∙год забезпечує запас ходу 473 км. Зарядити її на 80% у швидкому режимі (від станції потужністю 200 кВт) можна за 32 хвилини. У 2025 році електрокар запропонують інноваційну батарею з кремнієвим анодом, яка дозволить збільшити запас ходу на 20-40%.

Електромобіль "Гелендваген" зберігає чудові позашляхові якості. Повний привід доповнений знижувальною передачею та електронними блокуваннями диференціалів. Кліренс складає 249 мм, кут в'їзду становить 32 °, а з'їзду - 30,7 °.

Електричний "Гелік", фото: сайт Мерседеса
Електричний "Гелік", фото: сайт Мерседеса

Також є режими для різних типів бездоріжжя та позашляховий круїз-контроль. Новий Mercedes G580 EQ може долати водні перешкоди глибиною 85 см та 35-градусні підйоми.

Електричний "Гелік", фото: сайт Мерседеса
Електричний "Гелік", фото: сайт Мерседеса

Дизайн Mercedes G580 EQ

Електричний "Гелендваген" зберігає традиційний незграбний дизайн і відрізняється від бензинових та дизельних версій лише окремими деталями. Найпомітніша з них — пластикова заглушка з діодним підсвічуванням на місці решітки радіатора. Капот автомобіля трохи підняли.

Крім того, дещо змінено бампери, а ззаду на місці запасного колеса встановлено бокс для дрібного багажу масою до 10 кг (там можна ховати зарядний кабель). Стандартними є матричні фари та аеродинамічні 18-дюймові диски. Електрокар пропонують особливі кольори кузова. Маса авто складає 3085 кг.

Нагадаємо, дві тисячі "зелених" і ви мажор: китайці випустили свою версію легендарного "Геліка".

Раніше повідомлялося, компактна, економна та яскрава: українцям показали нову "Таврію" A-Class, утре ніс багатьом іномаркам.

Також, на українських дорогах з'являться незвичайні автомобілі: до чого готуватись.