Останнім часом, все більше експертів говорять про те, що розвал Росії неминучий. До того ж існує думка, що цей розвал очолять саме еліти РФ, які втомились від політики Путіна. Тому, наростання таких рухів в РФ допоможе Україні швидше здобути перемогу у війні.

Таку думку висловив кандидат політичних наук, історик, релігієзнавець, політолог, офіцер Збройних Сил України Андрій Ковальов.

«Я досить скептично ставлюся до національно-визвольних рухів в російській федерації. Якби вони були, то вже б діяли: зачистили путінський режим тощо. Тому я вважаю, що розвал росії очолять путінські еліти. Так, ті самі еліти, які зараз при владі в республіках. І як тільки росія почне сипатись — вони стануть на чолі цього розвалу», — заявив він.

Офіцер ЗСУ підкреслив, що зараз Україна максимально близька до того, щоб в росії запалало і вона почала розвалюватися. Але над цим має працювати не лише Україна.

«Нагадаю, що СРСР розвалився тоді, коли це рішення ухвалили для себе американські політичні еліти. Так, ще республіканці на чолі з президентом Рейганом почали ефективно розвалювати СРСР, запустивши цей процес. Але зараз в американських еліт немає розуміння, що росію потрібно розвалити. Отже, лише тоді, коли існуватиме політичний консенсус щодо розвалу російської імперії, вона почне розвалюватися. І очолять цей процес путінські еліти на місцях, з числа, наприклад, «єдиноросів». Тоді вони всі почнуть говорити, що «з дитинства за незалежний Татарстан, Башкортостан, незалежну республіку Тува»», — наголошує політолог.

Що ж, сподіваємось ми побачимо цей розвал недоімперії якомога швидше.