На жаль, тенденція збільшення кількості страхового стажу в Україні, який потрібен для виходу на пенсію, щорічно зберігається. Стало відомо, скільки для українських громадян коштує один місяць страхового стажу в 2024 році.

Про це розповідають на сайті "На пенсії".

Відомо, що цього року українцям, які хочуть вийти на пенсію в 60 років, потрібно відпрацювати понад 31 рік. Фахівець з пенсійного забезпечення Сергій Коробкін стверджує, що сьогодні один місяць страхового стажу коштує для українців 1760 гривень.

Гроші / фото
Гроші / фото: Pixabay

А це, в свою чергу, мінімальний страховий внесок, тобто 22% від "мінімалки" в Україні, яка з 1 квітня становить 8 тисяч гривень. Людина, яка не має роботи, сама може робити внески, тим самим, отримуючи потрібний страховий стаж.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги
Показати ще

"Припустімо, до пенсії часу залишилося небагато і стажу не вистачає. Тоді його можна купити одноразово за декілька попередніх років", – стверджує експерт з пенсійного забезпечення Сергій Коробкін.

Пенсіонерка за столом
Пенсіонерка за столом

За його словами, щоб придбати собі страховий стаж за попередні роки, потрібно віддати вдвічі більше грошей. Так, за 1 місяць стажу сьогодні потрібно віддати 3520 гривень, а щоб купити цілий рік, зі свого гаманця потрібно виділити 42240 гривень.

Нагадаємо, який дохід повинен мати українець, щоб отримати субсидію на житло.

Як повідомляли раніше, до якого віку українські пенсіонери можуть робити добровільні внески.

Як писав "Знай" раніше, що буде з пенсійними виплатами в Україні з 1 травня 2024 року.