У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме – не повідомили.

Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

“На жаль, там склався ряд негативних моментів, які і призвели до ситуації тактичного рівня. Вона досить серйозна і докладають всі зусилля для того, щоб вона не переросла в серйозну загрозу. Цей напрямок для ворога досить важливий в тому плані, що вони будуть намагатися прориватися з Очеретиного вбік Покровська. Цей їхній задум зрозумілий, людей вони накопичили для нанесення удару. Але це війна, всі ми прекрасно розуміємо, що на війні бувають успіхи і певні неуспіхи”, – зауважив він.

Тимочко наголосив, що зараз важливо не дати ворогу розгорнути плацдарм, що, своєю чергою, може перетворитися на прорив.

“З однієї сторони, шкода, що ворог зміг просунутися на кілька кілометрів. Але з іншої сторони розуміємо, що ворог не зміг розгорнути на Авдіївському напрямку, як вони планували – в бік Вугледара, Покровська, Курахове, щоб захопити Донецьку область на південному напрямку”, – додав голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ.

Він пояснив, що російські військові зуміли “знайти слабкі сторони” української оборони при “хронічній нестачі боєкомплекту”.

“Ворог намагався скористатися своїм вікном можливостей. Питання в тому, які втрати вони там готові нести, щоб утримувати той зайнятий плацдарм, який вони намагалися розширити. Звичайно, там зараз бої будуть дуже жорстокі. Головнокомандувач заявив, що туди відправили як додаткові військові підрозділи, так і додаткові засоби ураження”, – підсумував Тимочко.

Варто також додати, що російська окупаційна армія намагається реалізувати тактику обходу з флангів Часового Яру.

Про це повідомив начальник пресслужби 26-ї артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков.

“Дійсно, російські окупаційні війська полюбляють штурмувати місто, обходячи населений пункт з флангів. Однак, сьогодні щодо Часового Яру в них ця задача нездійсненна. Оскільки з південного флангу їм заважає Іванівське, де тривають бої, а також Кліщіївка та Андріївка. З північного флангу в окупантів теж немає широкого поля дій. Тому вони не можуть обійти місто з флангів, а намагаються штурмувати Часів Яр напряму”, – розповів Калашніков.

За словами офіцера, росіяни одночасно з застосуванням КАБів штурмують позиції Сил оборони

“Окупанти штурмують Часів Яр не на одній ділянці. Вони намагаються проводити штурмові дії на кількох ділянках одночасно. Спочатку вони закидують позиції Сил оборони КАБами. Хоча, якщо брати тактику НАТО, то спочатку працює авіація, а вже потім піхота. В росіян же вже працює разом. Вони одночасно можуть скидати КАБи й штурмувати наші позиції”, – додав він.

До того ж, війська рф продовжують тиснути на позиції українських військових на Бахмутському напрямку, зокрема на околиці міста Часів Яр Донецької області.

Про це заявив речник ОСУВ «Хортиця» підполковник Назар Волошин.

«Ворог тисне на Часів Яр. Сили оборони контролюють ситуацію як у місті, так і навколо нього. російської армії немає в Часовому Яру, але вона намагається захопити місто, не рахуючись зі своїми втратами військової техніки та особового складу», — зазначив речник.

За його словами, окупанти впродовж останніх днів тактичних успіхів не мали у цьому районі.

«Ворог зосереджує свої зусилля для прориву нашої оборони західніше Бахмута, виходу до каналу Сіверський Донець — Донбас, оволодіння населеним пунктом Часів Яр, створення там умов для подальшого просування до Краматорської агломерації. Противник намагається взяти Часів Яр в оперативне оточення», — зазначив речник.