На даний момент існує велика загроза  вибуху на ЗАЕС.

Так вважає політолог Михайло Шейтельман

“Міністр оборони РФ виступив на саміті міністрів оборони країн шос шанхайської організації  і він там сказав, що можуть бути катастрофічні наслідки ударів по ЗАЕС.Так виведіть звідти свої війська і не буде ніяких ударів та не буду ніяких наслідків, хто це все зробив? А це зробили ви, росіяни.”, — заявив політолог.

Михайло Шейтельман також розповів, що МЕГАТЕ повинна зізвати сесію, щодо ЗАЕС і що світ стоїть на порозі ядерного вибуху.

“МЕГАТЕ обіцяла зізвати сесію порадників керуючих по ризиками для ЗАЕС, але ВОЗ і зараз там, я не про всесвітню організацію охорони здоров’я, а як раз таки про ситуацію на цій станції.Тому можливо світ стоїть на волоску від ядерного вибуху.“, — закінчив Шейтельман

Також Ігор Маскалевич, оглядач одного з видань, підкреслив, що головна загроза для Запорізької атомної електростанції полягає в повному її виведенні з ладу.

«Коли вони йшли з Херсона, вони підірвали підстанцію 220, там було два трансформатори, вони підірвали навіть фундаменти. Тут, на запорізькій АЕС зараз у них не працює жодного реактора, але один із них у гарячому резерві, і теоретично там цілком можуть бути екологічні проблеми. Грубо кажучи, можуть його рвонути. Причому зроблять так, що переведуть стрілки на українську сторону. Цей варіант реально є», – сказав він.

Ризики, пов’язані з рівнем води у ставку-охолоджувачі Запорізької атомної електростанції, також є, зауважив журналіст.

«Сам по собі ставок, це досить велика водойма десь, вона ізолювала від Каховського водосховища. Тобто, він загалом розрахований на всякі речі типу саме прориву греблі. Для цього він, власне, і створювався. Але, звичайно, ніхто ніколи в реальності не перевіряв. І цьому ставку вже щонайменше 30 років він не дуже підтримувався. Тобто там проводились якісь ремонтні роботи, але як він це все перенесе, незрозуміло. Гарантувати, що там буде все 100% добре, неможливо. Плюс він знаходиться в зоні бойових дій. Фактично Запорізька АЕС знаходиться на лінії фронту», – зауважив він.