Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав ухвалений Конгресом законопроєкт, який передбачає надання Україні допомогу у сумі майже $61 млрд. Саме це рішення має врятувати території України та не допустити нових воєн, розв’язаних Росією.

Таку думку висловив польський політолог Якуб Корейба.

«Це рятує Україну, це як мінімум не дозволить Росії рухатись далі. Це як мінімум буде залишати Росію в зоні поразки. До того ж, Росія жодної з своїх цілей війни не досягнула. Можливо, без цієї допомоги Україні вона б змогла чогось досягнути та оголосити про так звану перемогу, але зараз вже нічого у неї не вийде. Те, що Росія залишається в зоні поразки, може означати, що ми наближаємось не до воєнного, а до політичного результату. Поки Росія буде воювати, ризик того, що там в середині почнеться розвал – росте. Тому, як би там не було, але, певної мірою, ця допомога це спасіння України в тому територіальному складі, в якому вона існує зараз. А, по друге, це підштовхування до моральної та матеріальної деградації в середині Росії», — заявив експерт.

Він також додав, що зараз Україна має отримати всі можливі засоби, що остаточно перемогти у війні.

«З моєї точки зору, Україна має отримати все для перемоги. Не для стабілізації, не для того, щоб стирати російську армію, а для того щоб її перемогти. Тому що без перемоги на українських умовах, Європа буде залишатись під постійним ризиком. Поки Росія не буде відкинута на свої кордони і повністю ізольована, всі ми будемо жити в очікуванні війни», — підкреслив він.