У Київському державному університеті інфраструктури та технологій виявили, що один із проректорів, який пішов працювати за кордон після початку війни, отримав величезні премії майже 7 мільйонів гривень за два роки. Це дуже підозріло з огляду на те, що інші вчені, які залишилися, отримують набагато менше.

Коли в країні оголосили військовий стан, багато викладачів втекли за кордон. Але, схоже, це не завадило деяким із них продовжити користуватися сумнівними методами заробітку.

Держуніверситет інфраструктури та технологій / фото: сайт університету
Держуніверситет інфраструктури та технологій / фото: сайт університету

Виявляється, у системі освіти є така штука: ректор може сам вирішувати, кому та скільки платити премій. І це створює місце для різноманітних махінацій. Ось і в університеті ректор вирішив відрізнити свого проректора – і на цьому з'їв шматок бюджету.

Премування викладачів та адміністрації вишів – це окрема тема. Якщо ректори "контролюють" відразу кілька інстанцій, то проректорів можна назвати "вільними" людьми. Ректор може дарувати їм премії, як йому заманеться, і тут немає жодних правил, жодних обмежень.

Популярні новини зараз
На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Ось і вийшло, що один із проректорів, перебуваючи за кордоном, отримав такі премії, що звичайні люди просто не повірять очам.

Держуніверситет інфраструктури та технологій / фото: сайт університету
Держуніверситет інфраструктури та технологій / фото: сайт університету

І це ще не все! Виявилося, що університет мав інші проблеми. Суд заборонив використовувати приміщення університету через проблеми із пожежною безпекою, а на їх вирішення грошей просто не знайшлося. Це виглядає досить дивно, особливо з огляду на скільки грошей було витрачено на премії для проректора.

Тепер державні аудитори збираються докладно з'ясувати, що відбувається в університеті, і як виправити це свавілля. Адже, зрештою, гроші, які мають йти на розвиток освіти, йдуть не за потребами.

Також наш портал повідомляв, від педагогіки до політики і назад: киця-депутат "твого серця" стала першою жінкою-ректором НАУ

Крім того, ми писали, 450 доларів і ти "навчаєшся" у Польщі: українець намагався виїхати закордон, але не вийшло