Гірчичний порошок, як і харчова сода, здатний допомогти господаркам у вирішенні багатьох побутових питань. Це ідеальний варіант для тих, хто не хоче використовувати спеціальну хімію, яка безжально шкодить здоров'ю.

У кожного з нас напевно є упаковка гірчичного порошку, яка валяється без діла, але цей унікальний засіб відмінно застосовується в побуті. Господиням розповіли, що можна зробити із порошком.

Гірчичний порошок, кадр з відео
Гірчичний порошок, кадр з відео

Посуд

Гірчичним порошком можна промити посуд, якщо у вас раптово закінчився спеціальний гель. Щоб це зробити, насипте трохи порошку на вологу губку і протріть тарілки, теж змочені у воді. Залишіть у раковині на кілька хвилин, а потім змийте під проточною водою.

Прання

Кольорові речі можна замочити на 3-4 години у гірчичному порошку, завдяки чому вони ефективно випраються. На таз теплої води знадобиться 2-3 ст. л порошку. Після замочування можна випрати в машині на звичайному режимі.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Плита

Порошок також використовують для чищення кухонної плити. Змішайте 2 ст. л. гірчичного порошку, стільки ж соди та рідкого миючого засобу. Приготовлену пасту нанесіть на плиту чи навіть раковину. Крім того, її можна використовувати для очищення дощок, побутової техніки та навіть підлоги.

Кухня, газ, фото: Знай.ua
Кухня, газ, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що навіть терти не доведеться: як відчистити килим копійчаними засобами.

Раніше повідомляли, що клавіші знімати не доведеться: як швидко почистити клавіатуру комп'ютера.

Також стало відомо, що більше ти не соромитимешся свого туалету: хитрі способи "видалення" жовтизни з унітазу.