В Україні діє державне регулювання цін на певний перелік соціально значущих продуктів. Покупці мають право скаржитися, якщо фіксують порушення ціноутворення у торгових мережах, нагадує Держпродспоживслужба.

Ціни на соціально значущі продукти контролюються державою. Допустима націнка на певні продовольчі товари вітчизняного виробництва може становити не більше 10%.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Серед таких продуктів:

  • борошно пшеничне вищого ґатунку;
  • молоко пастеризоване жирністю 2,5 відсотка (у плівці);
  • хліб житньо-пшеничний та батон;
  • яйця курячі категорії С1;
  • птах (тушки курячі, чверті тушки курячої);
  • соняшникова олія рафінована.

Якщо покупець зауважив, що цінник на даній продукції явно завищений, то він може подати скаргу до Держпродспоживслужби.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"У разі коли споживачами зафіксовано окремі факти можливих порушень законодавства у сфері ціноутворення звертаємось з проханням повідомляти про них Держпродспоживслужбу та її територіальні органи", - йдеться у повідомленні.

При фіксації скарги необхідно вказати назву та організаційно-правову форму суб'єкта господарювання (ФОП, ТОВ тощо). Також вказується його місцезнаходження та доказ порушення – фото цінника чи чек.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, магазинне морозиво: як вибрати безпечний та якісний десерт для всієї родини.

Також наш портал інформував, ваш чек – документ, але можна і без нього: як повернути гроші за непридатні продукти.

Крім того, ми писали, до українських магазинів завезли отруйний болгарський перець: викликає судоми та псує зір.