Програма державної підтримки з оплати житлово-комунальних послуг є важливою для людей, які мають фінансові труднощі. Проте, щоб отримувати цю підтримку, важливо не мати боргів за комунальні послуги. Міністерство соціальної політики України повідомило, чи можна отримати субсидію, якщо заборгували за комуналку.

Якщо родина, що отримує субсидію на житлово-комунальні послуги, накопичує заборгованість за ними, це порушує умови отримання субсидії, яка спрямована на полегшення фінансового навантаження для громадян. Така ситуація може призвести до припинення надання субсидії.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Але важливо знати, що вихід є. Якщо ви опинилися у складній життєвій ситуації і зіткнулися з боргами за комунальні послуги вперше, не впадайте у відчай. Держава надає можливість реструктурувати свої борги і отримати субсидію.

Це означає, що ваші борги можуть бути розділені на окремі платежі на певний строк ( до 60 місяців). Але сума та період залежатимуть від суми боргу та вашого доходу. Головне — регулярно погашати борг і не пропускати поточні платежі. Тоді ви можете розраховувати на отримання субсидії.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Важливо укласти угоду про реструктуризацію з постачальниками комунальних послуг та вчасно виконувати умови документу. При поданні заяви на отримання субсидії необхідно також надати копію цього договору разом з іншими документами.

Нагадаємо, Не втрачайте нагоди: які "плюшки" можуть отримати пенсіонери від держави

Раніше ми розповідали, що Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру