Володимир Путін не на жарт боїться Глобального саміту миру, який має відбутись у червні цього року у Швейцарії. Зокрема, Кремль навіть запустив нову дезінформацію, де ніби «Зеленський анонсував початок заключення миру з рф у червні 2024 року» та збирається зустрічатись з Путіним. Швидше за все, самопроголошений президент РФ дуже хоче переговорів з Зеленським для того, щоб показати свою легітимність.

Насправді це не так й президент заявив: «Світова більшість повинна примусити рф до миру та може це зробити. Саме в червні може початися шлях до справедливого миру».

Йдеться про саміт щодо Української формули миру у Швейцарії, який стане майданчиком для обговорення майбутнього мирного процесу. Що цікаво, Путін розганяє дезінформацію, хоча рф не буде учасником цього заходу, її просто туди не запросили, адже не бачать сенсу розмовляти з диктатором та його посіпаками.

Російський опозиціонер Марк Фейгін розповідає, що Путін зараз шукає будь-які шляхи, щоб врегулювати питання стосовно миру напряму з Україною, але ж звичайно на умовах Кремля, що вкрай не підходить Україні.

За словами опозиціонера, Путін розуміє, що на саміті у червні вирішиться глобальне питання й кремлівському лідеру поставлять певні терміни за які він має вивести війська, якщо ні, то тоді світова спільнота буде приймати жорсткіші міри.

«Згідно з формулою миру світ зможе вводити війська, щоб закінчити війну.», — додає російський опозиціонер.

В будь-якому разі всі спроби Путіна зірвати саміт миру — марні, адже за Україну весь світ, тому результати точно будуть на нашу користь.