Екс-глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс, який нині обіймає посаду посла у Швеції, висловив попередження щодо можливого зруйнування Кримського мосту найближчим часом. Він натякнув на те, що є ще час для того, щоб зробити фотографії на мосту для тих, хто ще цього не зробив.

Після отримання допомоги від США та союзників, Україна має можливість нанести сильний удар по Кримському мосту. Військовий експерт Денис Попович зазначив у нещодавньому інтерв’ю, що раніше українські сили вже мали потрібне озброєння і двічі зруйнували міст за допомогою ракет ATACMS, Taurus та Storm Shadow.

Він нагадав, що Україна підірвала Кримській міст у 2022 році за допомогою вибухівки, і в 2023-му, використавши морські дрони.

«Заява Лінаса Лінкявічюса – це натяк на те, що незабаром ракети полетять по Кримському мосту і його буде зруйновано, так чи інакше»,– наголосив Попович.

Про це раніше говорив і Кирило Буданов, і представники Військово-морських Сил України. З початком надходження Україні американських ракет ATACMS дальністю 300 кілометрів, подібні заяви лунали частіше.

Аби повністю знищити Кримський міст необхідно підірвати його послідовно по всій довжині. Однак вивезти споруду з ладу можуть ракети ATACMS.

Далекобійні ATACMS навряд чи зможуть повністю знищити незаконний Кримський міст, однак вивести його з ладу надовго — це під силу цій зброї.

«Зараз багато кажуть про те, скільки ракет треба для того, щоб його знищити. Я не готовий стверджувати, що там 10, 20, 30, 40 чи 50 ракет його знищать. Тут головне — просто завалити йому проліт для того, щоб його неможливо було відремонтувати в стислі терміни. Повністю його знищити, очевидно, неможливо, так, щоб просто він зник, залишилися лише опори. Можливо лише підірвати його послідовно по всій довжині», — сказав експерт.