Київ готується до наступного опалювального сезону з особливим акцентом на обслуговування та ремонт будинкових лічильників теплової енергії. У період міжопалювального сезону планується провести перевірку понад 3,4 тис. будинкових лічильників та встановити 208 нових приладів.

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв на пресбрифінгу на цю тему підкреслив , що планується відремонтувати понад 1 000 таких лічильників до кінця 2024 року.

Лічильники води / фото: скріншот Youtube
Лічильники води / фото: скріншот Youtube

Наразі вже відремонтовано 277 приладів обліку, що становить третину від запланованого числа. За словами заступника голови КМДА, цей процес важливий для забезпечення справедливої ​​оплати за спожиту енергію.

Чиновник також похвалився показниками в оснащенні житлових будинків лічильниками тепла – близько 90% будинків Києва обладнано цими приладами, що є найвищим показником в Україні.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Лічильник води. Фото: скрін youtube
Лічильник води. Фото: скрін youtube

Варто нагадати, що обслуговуванням та ремонтом лічильників займається комунальне підприємство "Київтеплоенерго", яке також займається повіркою, заміною та встановленням нових приладів.

Крім цього, модернізація систем обліку теплової енергії дозволить регулювати витрати на опалення, роблячи їх прозорішими та зрозумілішими для мешканців міста.

А ми нагадуємо, боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися.

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що економія на електроенергії може знищити ваш будинок: яких шляхів не варто вдаватися

Приготуйтеся, будуть штрафи: комунальники попередили споживачів