Про це пише політичний експерт Валентин Гладких.

За його словами, рівно дев’ять років тому, 30 квітня 2015 року відбулася розмова між двома президентами, під час якої з вуст Порошенка пролунали слова «Жму руку! Обіймаю!» на адресу Путіна. Політичний експерт Валентин Гладких називає наслідки цих розмов трагічними для України.

“На цих записах – позиція «гетьмана» щодо росії: блюзнірство васала, який намагається вислужитись за гроші. Зокрема, через це західні партнери так обережно й ставилися до нас в частині співпраці, а після публікації цих розмов і зовсім відвернулися на деякий час, бо зрозуміли, що Петро Олексійович усіма своїми діями сприймав Путіна навіть не як старшого бізнес-партнера, а фактично як сюзерена. І відверто давав йому про це знати. Зокрема тому Путін і вважав Україну легкою здобиччю, зрештою вдавшись до повномасштабного вторгнення”, - наголошує Гладких.

Політичний експерт також відзначає співпрацю Путіна і Порошенка, яка тривала під час президентської каденції останнього.

“Петро Олексійовичу, як ви там казали Путіну: «З дньом солідарності трудящіхся! Ми с вамі, Владім Владіміровіч, трудящієся, может і к солідарності прідьом…» І що, прийшли? Порошенко особисто може й дійшов: цілував, обіймав, тиснув руку кремлівському фюреру, торгував вугіллям з терористами Л/ДНР, привласнював нафтову трубу разом з кумом Путіна – Медведучком, якого до того ж делегував представляти інтереси України до Мінську”, - пише Валентин Гладких.

Популярні новини зараз
На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Як відомо, в липні 2020 року в мережі були опубліковані розмови начебто президента росії Володимира путіна з тодішнім президентом України Петром Порошенком. Розмова датується 30 квітня 2015 року - через два місяці після запеклих боїв у Дебальцевому та смертей воїнів ЗСУ від рук російських агресорів.