На Хмельниччині розглядалася справа чоловіка, який ухилився від мобілізації. Причиною цього стало його похмілля, через яке він не зміг вчасно прибути до ТЦК та СП.

Згідно з матеріалами справи , військовозобов'язаний визнав свою провину у скоєнні кримінального злочину, передбаченого статтею 336 Кримінального кодексу України. Під час розгляду справи він пояснив, що напередодні явки до ТЦК він вживав алкоголь, через що наступного дня почував себе погано. Саме тому він не з'явився на виклик і не повідомив про причину своєї відсутності представників військкомату.

Похмілля, https://versiya.info/science/82825
Похмілля, https://versiya.info/science/82825

З боку представника ТЦК у суді було зазначено, що влітку 2023 року відбувалася роздача повісток. Обвинувачений також отримав повістку, про що свідчить його особистий підпис. Йому було роз'яснено про можливе покарання у разі неявки до ТЦК.

Незважаючи на серйозність скоєного правопорушення, суд визнав обставинами, які пом'якшують покарання обвинуваченого, його покаяння та визнання своєї вини. Спочатку чоловіка засудили до трьох років позбавлення волі, проте згодом це покарання було змінено на один рік випробувального терміну.

Популярні новини зараз
Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

Однак скільки подібних випадків відбувається по всій території України – важко уявити.

Нагадаємо, воїн ЗСУ після поранення став ТЦКшником, але українці й далі женуть його на війну : був для них героєм

Як повідомляв "Знай.ua", запитай у дружини чи мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Знай.ua писав, опікунство над людиною з інвалідністю: кому юристи не зможуть допомогти