Про це він розповів у своєму блозі.

«Об'єктивно у Telegram надзвичайно дієва пропаганда росії, і під виглядом буцімто українських telegram-каналів діє дуже багато замаскованих російських і, можливо, спецслужбівських каналів для того, щоб впливати на мізки українців і руйнувати Україну зсередини. Водночас telegram-канали використовує українська влада і українська формальна опозиція», - пояснює Олесь Доній.

Загалом же, міркує він, усе це про інформаційний простір, інформаційне поле, яке об’єктивно почало звужуватися після російської агресії: заборонили певні телеканали, соцмережі «ВКонтакте» та «Однокласники», бо вони були відверто рупорами російського впливу.

Отож, констатує ідеолог, якщо у нас закриють TikTok, як і в США, а далі Telegram, то постане питання, як ми з вами спілкуємося, які у нас є можливості, чому у нас досі немає власних майданчиків. Тобто, підкреслює він, у нас проблема не з чужими майданчиками, де вирують чужі впливи, а із відсутністю власних соцмереж, бо ж навіть росія їх має.

«Ми ж постійно говоримо, що українці щось вміють, які ми класні. Що потрібно, щоб спробувати створити щось самостійне? Соцмережу? Добре, хоча би окремий YouTube простір зараз, альтернативний всім? Наскільки це реалістично? Ми взагалі готові замислюватися про щось своє чи пливемо за течією і залежимо лише від рішень або відвертих ворогів, які намагаються впливати, або від союзників, у яких свої інтереси?», - запитує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Доній – автор Концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, чи вдасться путіну вплинути на вибори в Європарламенті.

Також Знай.ua писав про те, що Жаліло розповів, як повернути українців з-за кордону.