Про це він розповів у своєму блозі.

«Хтось подумає, що, о, нічого собі, вони (ред. – росіяни) наступають всюди. Але треба дивитися на кількість бойових зіткнень. От хто хоче побачити навіть за офіційною статистикою, де найгарячіші напрямки, треба дивитися на кількість бойових зіткнень, кількість атак ворога, які засоби використовувалися, яке озброєння при цьому використовується, і дивитися тенденції», - пояснює Олександр Мусієнко.

Тобто, констатує він, на одних напрямках ми спостерігаємо більше бойових зіткнень, на інших – менше, і звідси вже робимо висновки. До того ж, додає експерт, для повноти картини треба дивитися не тільки зведення Генштабу, але й інформацію від військових із фронту.

А росія тим часом, пояснює він, користується тим, що звичайному українцю після прочитання зведення Генштабу здається, що вони наступають усюди, б’ють усюди, і взагалі все буде так, як у 2022 році, ще й підливають масла у вогонь.

«Вони хочуть сформувати думку і враження, що будуть наступати так, як у 2022 році по всіх напрямках. І люди починають думати, що нам про це не говорять, зараз не хочуть сказати, як було у 2022 році, а що ж це буде, а буде щось страшне. І йде паніка. Цього не можна допускати, паніки, якогось гіпертрофованого хвилювання бути не повинно», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко пояснив, яку небезпеку становлять росіяни, що зараз перебувають у Європі.

Також Знай.ua писав про те, що Карпунцов пояснив, чому у нас не проголосили стан війни.