DeepState описуючи ситуацію на Таврійському напрямку говорить, що ситуація на острові Нестрига загострилась після повідомлення Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського про його звільнення. Зокрема, окупанти почали закидувати туди десант, щоб зайняти там хоч якісь позиції. Не виключено, що це спеціальний план Сирського, щоб ЗСУ затягнули росіян у пастку на півдні.

Про це розповів військовий експерт Роман Світан.

«Один з припустимо позитивних моментів, які можна з цього побачити це опрацювання ІПСО під такі задачі, щоб витягнути росіян на цей острів. Ну витягли, тобто вони почали якісь атаки, почали туди рух, а ми готові зараз їх там знищувати. Бо може бути, взагалі нічого не було, не було ніякого звільнення цього острова, була просто інформація ІПСО закинута в ефір на яку зреагували росіяни і туди почали рухатись. До того ж, вони зараз там покладуть не один десяток, а може й сотню своїх військових», — розповів він.

Військовий експерт підкреслив, що іноді потрібно робити такі кроки, щоб спровокувати супротивника на наступальні дії.

«А чому б ні? При наступі дуже великі втрати йдуть. Ми працюємо з правого берега. Треба ж не забувати, правий берег він у нас добре укріплений і там стоїть артилерія. Однак, щоб точно розуміти, що сталося це треба бути в Генштабі», — наголосив він.

Світан додав, що такі наші провокації для противника грають нам же на руку, адже це інформаційно-психологічний фокус, який допоможе швидше ліквідувати ворога.