Наступного місяця українські пенсіонери, які мають II групу інвалідності, не відчують якихось змін в плані виплат. Стало відомо, яка в них сьогодні пенсія і які гарантовані мінімальні виплати для таких українських громадян.

Про це повідомляє "24 Канал".

Пенсія за інвалідністю II групи

Відомо, що пенсія за інвалідністю будь-якої групи залежить від того, яка в людини виплата за віком. До того ж, враховується вік людини, те, скільки вона пропрацювала за своє життя і за яких обставин цій особі дали інвалідність.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Отже, особа, яка має І групу інвалідності, отримує 100% виплати за віком, а людина, яка отримала II групу, отримує 90% пенсії за віком. При цьому, людині з III групою інвалідності нараховується лише 50% пенсійної виплати за інвалідністю.

Популярні новини зараз
Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав
Показати ще

Гарантовані мінімальні пенсійні виплати для осіб з І групою інвалідності становлять 2 760 гривень. Українці, які не працюють і мають II та III групу інвалідності, гарантовано отримають 2 520 гривень, а з такими ж групами, але працюючі, отримають 2 093 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Варто наголосити, що особи, які мають II групу інвалідності, можуть отримати від 1 до 10 років страхового стажу. Але це залежить від того, скільки років людині.

Нагадаємо, яким категоріям українських жінок виплатять по 15 тисяч гривень.

Як повідомляли раніше, які категорії пенсіонерів в Україні можуть отримати надбавку до виплат.

Як писав "Знай" раніше, яка сьогодні пенсія для українців з I групою інвалідності.