Питання, чи можуть жінки відвідувати церкву у штанах і без головного покриття, є предметом частих живих дискусій серед віруючих. У прес-службі Православної церкви України (ПЦУ) відповіли на це запитання, сказавши, що у їхній церкві немає заборони на таку практику.

Вони кажуть, що також немає подібних правил в інших православних церквах світу, крім Московського Патріархату.

Прихожани, фото: The Babel
Прихожани, фото: The Babel

Для священнослужителів важливо не те, як одягнена людина, яка приходить до храму, а скоріше її духовні наміри та потреби. Міф про заборону відвідування церкви у штанах виник через неправильне тлумачення чи незнання Святого Письма.

Зазвичай цей міф пов'язують із цитатами зі Старого Завіту про те, що "на жінці не повинно бути чоловічого одягу", але в той час стиль одягу був зовсім іншим, ніж зараз.

Популярні новини зараз
Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором В Україні пенсіонерам почали повертати "оновлені" виплати: у ПФУ визнали помилку Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни
Показати ще

ПЦУ зазначає, що для Бога важлива не лише зовнішня поява людини, а й її духовний стан. Одяг не повинен стати причиною гріховних спокус для жодної з статей.

Свічки в церкві, фото: paranormalnost.ru
Свічки в церкві, фото: paranormalnost.ru

Вони також звертають увагу на те, що в період війни та великих втрат не слід витрачати час на суперечки та заборони. Натомість віруючих закликають приймати людей з любов'ю та радістю, а не з осудом та докором:

"Можливо, ця людина втратила все, і в неї просто немає іншого вбрання. А навіть якщо і є – не ви їй суддя. Намагайтеся, щоб не виглядати, а бути вірними – не зовні, а внутрішньо. Зустрічайте людей з любов'ю, а не з осудом, з радістю – а не з докором. Двері нашої церкви завжди відчинені для всіх – і чоловіків, і жінок. І чи будуть жінки з покритою чи непокритою головою, одягнені у спідницю чи штани, у будь-який день календаря – наші храми завжди відкриті для вас, щоб стати місцем молитви та єднання з Господом."

А ми нагадуємо, що ваші крашанки будуть найкращими: як правильно працювати з яйцями перед Великоднем

Вам також варто дізнатися про торжество демонів, поїдання ягняти, часник у роті та посуд з вікон: найдикіші традиції на Великдень