Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

Як зазначає гість програми, якщо Авдіївка, Бахмут – це був тактичний рівень, то Часів Яр – оперативний. Експерт розповідає, що він розташований на висоті і так званому Донецькому кряжу, а також через місто проходить канал, і ось є одне місце, десь кілометр або менше, де цей канал під землею проходить.

«І ось саме зараз противник підійшов, саме намагається зайти до міста. Там саме місто через наземну складову, бо форсувати річку дуже важко. У разі падіння Часового Яру відкривається оперативний простір, там Краматорськ, Слов'янськ, агломерація, і вниз на Покровськ. Там далі нічого нема», - розповідає Олег Старіков.

За його словами, у цьому випадку не треба побоюватися просування ворога на північ до Харківської області, ресурсів не вистачить, максимум 30-40 кілометрів. У цьому плані, пояснює експерт, гірше, якщо росіяни підуть на Південь у тили нашим військам, але тут є вихід із ситуації.

«І тоді постає питання, що фронт із позиційного перейде в мобільну оборону. Краще це чи гірше, не скажу, але для того, щоб стримати просування супротивника, я б фактично перейшов у мобільну оборону. Чому? Так, території будуть, може, і втрачатися, але ми не втрачатимемо стільки ресурсів», - пояснює Олег Старіков.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонерам почали повертати "оновлені" виплати: у ПФУ визнали помилку Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко пояснив, яку небезпеку становлять росіяни, які зараз перебувають у Європі.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, як нам повернути чоловіків з-за кордону.