У світі садівництва і городництва є багато тонкощів, які потрібно враховувати, щоб отримати бажаний врожай із смачними та соковитими овочами. Одним із найпопулярніших представників городньої культури є редиска. Проте, навіть досвідчені садівники можуть допускати помилки, які впливають на смакові якості цього коренеплоду.

Часто помилкою при вирощуванні редиски є неправильний підбір добрив. Деякі городники вважають, що чим більше добрива - тим краще. Проте, це не завжди так. Редиска, на відміну від інших культур, погано переносить великі дози азотних добрив. Надлишок азоту у ґрунті може призвести до втрати смакових якостей та зробити коренеплоди занадто твердими.

міндобрива
міндобрива

Ще однією поширеною помилкою є невчасне внесення свіжого гною на грядку з редискою. Хоча гноївкою можна добре підживити грунт, але вона повинна бути внесена вже восени. Весняне внесення свіжого гною може призвести до небажаних наслідків, таких як в’ялі та волокнисті коренеплоди.

А ось народні засоби та трав’яні настої допоможуть отримати рясний врожай.

Популярні новини зараз
На обліку, уточнюється, у розшуку: українцям пояснили статуси у додатку "Резерв+" Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав
Показати ще

Трав'яні настої багаті на вітаміни та ферменти, які сприяють здоровому росту та розвитку рослин. Використовують будь-які наявні трави: лопухи, кульбаби, кропиву. Для їх приготування потрібно залити подрібнені трави водою і настояти протягом 7-10 днів. Готовий настій рекомендується розвести водою та використовувати для поливу коріння редиски.

Зола - це простий спосіб наситити ґрунт калієм та фосфором. Вона може бути просто посипана на грядку або залита водою і настояна протягом кількох днів перед поливом.

Ще один ефективний засіб для стимулювання росту редиски - це дріжджі. Їх можна використовувати, розчиняючи у теплій воді разом із цукром.

Отже, щоб насолоджуватися смачною, соковитою та хрумкою редискoю, важливо пам'ятати про правильний вибір добрив та час їх внесення.

Раніше ми повідомляли, що Скошену траву краще не викидати: настоюємо ідеальне добриво з кульбабок

Нагадаємо, Грядки зростатимуть як на дріжджах: що посадити у травні, щоб отримати небувалий врожай