1 травня 2024 року - це Велика середа, яка є особливим днем ​​перед Великоднем. Віруючі згадують сумну подію - зраду Юдою за 30 срібних монет Ісуса Христа, а також каяття Марії Магдалини.

У Велику середу на вечірній службі відбувається таїнство сповіді. Священнослужителі відзначають, що для парафіян вечір середи - це особлива можливість сповідатися докладніше, ніж у звичайні дні, і закликають нею скористатися.

Велике середа – це останній день для робіт з господарства. Зазвичай прибирання розпочинають саме у середу, продовжуючи її у четвер.

У давні часи в цей день стояли хліби, сіль і мило. Вважалося, що насичуючись особливою енергетикою, хліб і сіль служать оберегом для дому та сім'ї протягом наступного року, а цим милом милася вся сім'я у Чистий четвер.

Популярні новини зараз
Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Також у Велику середу, як і в два перші дні Страсного тижня, необхідно дотримуватися суворого посту. Їжа тільки рослинна та сира без олії.

При цьому в цей день забороняється влаштовувати весілля, святкувати дні народження та інші мирські свята. Також не можна вживати алкогольних спиртних напоїв.

Страсний тиждень - останній і найсуворіший тиждень Великого посту. З кожним днем ​​цього періоду пов'язані певні традиції, про які треба знати всім віруючим. Постарайтеся не порушувати звичаї релігійної події, щоб уникнути проблем та неприємностей.

Нагадаємо про страсний тиждень-2024: коли починається і що заборонено їсти щодня перед Великоднем.

Раніше ми повідомляли про найсуворіші дні Великого посту: як правильно провести Страсний тиждень перед Великоднем.