Понад чотири роки тому з'явилася інформація, що до виходу готується ремейк культової відеоігри, яка була однією з ключових у своєму жанрі і досі вважається зразковим проєктом того часу. Вона визначила розвиток індустрії, тепер переродиться в сучасному вигляді.

З того часу, як у грудні 2019 року вийшов так званий Playable Teaser, який був фактично невеликою демо-версією гри, ми більше нічого не чули про цей проєкт.

Це були лише перші кроки, які мали на меті не так показати ігровий процес, як перевірити реакцію аудиторії.

Gothic Remake, скріншот: YouTube
Gothic Remake, скріншот: YouTube

Виявилося, що гравці із задоволенням зіграють у нове втілення своєї улюбленої гри, але їм не сподобалося, що тизер був надто світлим, як для темної похмурої "Готики".

Популярні новини зараз
В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці
Показати ще

Gothic Remake, скріншот: YouTube
Gothic Remake, скріншот: YouTube

Gothic PT (який все ще доступний для завантаження в Steam), вніс занадто багато змін до оригінальної формули, яка так сподобалася фанатам. THQ Nordic зібрала всі відгуки і повернулася до фанатів через два місяці, щоб оголосити, ремейк Gothic все ж таки буде зроблений, але він буде набагато темнішим і драматичнішим, ніж Playable Teaser.

Видавець започаткував нового розробника під назвою Alkimia Interactive у Барселоні з конкретною метою: довести проект до завершення.

Gothic Remake, скріншот: YouTube
Gothic Remake, скріншот: YouTube

Після більш ніж чотирьох років, схоже, ми можемо наблизитися до дати релізу, адже компанія THQ Nordic представила лімітоване колекційне видання Gothic Remake Collector's Edition, яке вже доступне для попереднього замовлення на офіційному сайті.

GOTHIC 1 REMAKE COLLECTOR'S EDITION, скріншот: thqnordic
GOTHIC 1 REMAKE COLLECTOR'S EDITION, скріншот: thqnordic

За ціною 199.99 євро/199.99 долара/169.99 фунта стерлінгів у колекційне видання увійшли такі позиції:

- Маска для сну 34x24 сантиметри із настінним кріпленням.
- Зошит із натуральної шкіри.
- Браслет із справжньої шкіри.
- Оригінальний саундтрек оригінальний.
- Ремейк Gothic.
- Стандартне видання також доступне для попереднього замовлення на ПК, PlayStation та Xbox за ціною 59,99 долара.

Цікаво, що при виборі однієї з платформ з'являється повідомлення про те, що продукт буде випущено "до 31 грудня 2024". Очевидно, що це умовна дата, яка може бути легко змінена, але дає підстави припускати, що гра може вийти протягом року.

Наразі про гру відомо лише те, що вона розробляється на Unreal Engine 5.

Нагадаємо, шанувальники можуть незабаром побачити Fallout 5 через популярність серіалу - але не так швидко, як хотілося б.

Раніше повідомлялося, знайомі вулиці у новому світлі: PUBG анонсує повернення Erangel Classic.

Також, мутантів тут не буде: поляки створили симулятор ліквідатора аварії на ЧАЕС.