Четвер, 16 Травня

Міська рада відмовила 12 мешканцям Львова у виплаті компенсацій за пошкоджене ракетою житло

Оперативні новини у нашому каналі в Telegram!

У вівторок, 30 квітня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради начальник управління житлового господарства Владислав Іванов повідомив, що 9 мешканцям міста погодили виділити компенсації за зруйновану нерухомість внаслідок агресії росії. Натомість 12 львів’ян отримали відмову, інформує Lviv.Media.

Комісія розглянула 21 звернення, прийняла лише 9

За його словами, згідно з рішенням комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені/знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України розглянули 21 звернення від мешканців Львова з проханням компенсацій за пошкоджене житло. З них затвердили лише 9 звернень, на які погодилися виділити 136 тис. грн.

Решту 12 мешканців міста отримали відмову. Як пояснив Владислав Іванов причиною такого рішення стало те що “власники зробили ремонт за власні кошти або за кошти міського бюджету”.

Нагадаємо, унаслідок ракетного удару по Львову, якого росіяни завдали вранці 15 лютого, пошкоджень зазнали 18 житлових будинків, дві школи і один дитячий садок на вулиці Науковій. А 29 грудня минулого року внаслідок ракетного удару було пошкоджено три школи, дитячий садок та понад десяток житлових будинків на Сихові.

Крім цього, внаслідок однієї з наймасовіших ракетних атак по Львову загинуло 10 людей. Ракетний удар по Львову відбувся в ніч на 6 липня 2023 року. Тоді росія випустила по Львівщині десять крилатих ракет з акваторії Чорного моря. Одна з них влучила у будинок на вулиці Стрийській, 66.