«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Вперше в житті самостійно спекла пасочки і подивіться на результат! Найпопулярніший рецепт паски за яким готують більшість господинь

Бачу усі активно починають і запитувати і виставляти рецепти пасочок… тому ділюся своєю тогорічною, першою в житті самостійно спеченою, пише Julija Simonchuk.

Це супер смачна паска, в міру волога та дуже запашна. Готувала по рецепту відомої української кулінарки Дарії Цвек. До речі про неї я дізналася саме коли шукала рецепт паски., почитайте про цю людину, дуже цікаво..

 

Паска по рецепту Дарії Цвек – найпопулярніший рецепт паски


▶️борошно – 1 кг;
▶️молоко – 400 г;
▶️жовтки – 10 шт;
▶️дріжджі пресовані – 100 г;
▶️масло (або маргарин) – 200 г;
▶️цукор – 300 г (я даю 300, хоча в деяких джерелах пише 200 г);
▶️родзинки – 100 г;
▶️сіль – 1/2 ч.л;
▶️лимон (цедра) – 1 шт.

 

Приготування


Готуємо опару: розводимо дріжджі в теплому молоці та додаємо 100 г цукру і 200 г борошна. Перемішуємо та лишаємо в теплому місці на 15 – 20 хв. (маса має збільшитися в об‘ємі вдвічі та утворитися «шапка»).


Додаємо в опару решту цукру, жовтки, родзинки, цедру лимона, сіль і поступово усе борошно. Вимішуємо тісто і в процесі (наприкінці) додаємо розтоплене, але охолоджене масло (/маргарин). Вимішуємо тісто (не менше 15 хв), поки почне відставати від рук. Ставимо (накрите) в тепле місце, щоб збільшилося удвічі. Далі потрібно його обім‘яти і знову ставимо, щоб підросло.


Розкладаємо тісто у підготовлені форми, заповнюючи на 1/3 частини. Ставимо ще раз на підйом (знов накритими). Перед випіканням змащуємо збитим яйцем з краплею молока. Поміщаємо паску випікатися в розігріту духовку. Спочатку температура 200 градусів, через 10 хвилин зменшуємо до 170-160 градусів. Випікати ще близько 40-50 хв. (час залежить від величини паски, чим менша форма, тим менше часу знадобиться, і навпаки).


Дарія Цвек зауважувала, що борошна має бути рівно 1 кг, не більше (бо паска буде тугою) і не менше (бо паска впаде), та жир потрібно додавати обов’язково наприкінці.


Від себе додам, хоч впевнена, кожна господиня знає це.. паску потрібно пекти в суцільному спокої, блаженстві і лише з хорошими думками та молитвою. Тоді все буде гаразд❤️. Хай вдається

 

 

Все буде Україна