Для чого переходити з Android на кнопковий телефон у 2024 році: три причини

Існують кнопкові телефони навіть на системі Android

Хочеться менше сидіти у телефоні, але повністю відмовлятися від сучасних технологій теж не варіант. Тоді як щодо простого кнопкового телефону на базі Android?

Екосистема Android величезна. На цій операційній системі працюють не лише смартфони та планшети. Сучасна побутова техніка, наприклад, холодильники та духові шафи, теж може керуватися ОС Android, нічим не видаючи свій зв’язок із нею. На фоні таких пристроїв, Android на кнопкових телефонах взагалі не має викликати подиву.

Сучасні телефони на порядок складніші та розумніші за ті, що були такі популярні в середині нульових. Хоча в більшості випадків, взявши такий апарат до рук, ви й не подумаєте, що всередині нього встановлено такий звичний Android.

Ось три причини, чому варто у сучасному світі відмовитися від смартфонів.

ТРИВАЛА АВТОНОМНІСТЬ

Навіть з багатим набором функцій функціональний телефон або кнопкова-розкладачка все одно не споживатиме стільки електрики, як смартфон. Без величезного дисплея та енергоємного програмного забезпечення хороша автономність забезпечена.

Наскільки довго такий телефон триматиметься, питання, звичайно, індивідуальне.

 

Оскільки простим програмам багато енергії не потрібно, а корпус зовсім невеликий, то й батарея за розміром та ємністю буде набагато меншою, ніж у смартфонах.

 

Загалом все залежить від моделі.

Деякі працюють на одному заряді близько тижня, інші розряджаються через 2-3 дні. Але в будь-якому випадку ставити кнопковий Android на зарядку доведеться набагато рідше, ніж смартфон

КИШЕНЬКОВИЙ РОЗМІР

Ті, хто носить телефон переважно в кишені штанів, напевно, зауважили, що з кожним новим поколінням гаджет все важче і важче поміщається в кишеню.

А потім настає момент, коли одяг доводиться підбирати не на особистий смак, а виходячи з того, наскільки великі в ньому кишені.

І так, загальновідомий факт – маленький телефон зручніше лежить у руці, ним легше керувати. Плюс він не відтягує одягу, і з ним можна вирушити на пробіжку.

МЕНШЕ ВІДСТЕЖЕННЯ

У більшості функціональних телефонів не передбачено жодних спеціальних інструментів для захисту особистого життя.

Операторам зв’язку такі телефони також помітні: кожна дія абонента в мережі документується на сервері.

На деяких кнопкових Андроїдах можна запускати WhatsApp та Messenger. Оскільки ці програми належать META та іншим технологічним гігантам, повністю приватними назвати їх не можна. Тож у сфері конфіденційності мінімалістичні телефони роблять крок назад у порівнянні зі смартфонами.

Але це лише на перший погляд.

Зрештою, простий кнопковий телефон може розповісти про свого власника набагато менше, ніж смартфон. Популярних мобільних програм, які тією чи іншою мірою відстежують поведінку користувача, на них немає. Так що такий телефон ніколи не знатиме, що ви читаєте, куди ходите, що купуєте і дивитеся.

Джерело: GSMinfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень