• Головна
  • "Лютий холод повертається в ці області, прогноз стривожив навіть синоптиків": куди суне мороз у -9 градусів, дощ і снігопад?
20:29, 1 травня

"Лютий холод повертається в ці області, прогноз стривожив навіть синоптиків": куди суне мороз у -9 градусів, дощ і снігопад?

"Лютий холод повертається в ці області, прогноз стривожив навіть синоптиків": куди суне мороз у -9 градусів, дощ і снігопад?

Травень в Україні розпочнеться з теплої погоди. Періодично дощитиме, а наприкінці тижня повернуться заморозки. За історію спостережень у травні синоптики фіксували температура аж у -10 градусів (Карпатський регіон). Чи варто готуватися до продібного погодного сюрпризу й поточного року, пояснили експерти.

Як інформує "УНІАН", про це свідчить прогноз синоптика Ігоря Кібальчича.

"2 травня дощова та хмарна погода утримається у південній частині країни, вдень також короткочасні дощі пройдуть на Півночі Лівобережжя, місцями грози", - прогнозує Кібальчич. Вночі у четвер буде +8…+13 °С, вдень повітря прогріється до +20…+25 °С, на півдні буде +14…+19 °С.

У п'ятницю, 3 травня, у центральних та південних областях пройдуть дощі, вдень місцями грози. Температура повітря вночі становитиме +8…+13 °С, вдень стовпчики термометрів покажуть +19…+24 °С.

"У суботу, 4 травня, у більшості областей України очікується нестійка погода з короткочасними дощами та грозами", - каже Ігор Кібальчич. Вітер під час гроз буде поривчастий. Вночі +8…+13 °С, а вдень +18…+23 °С.

Наприкінці тижня, 5 травня, у центральних, південних та східних областях очікуються короткочасні дощі й окремі грози. Вітер буде північної чверті, 7-12 м/с.

"Температура повітря вночі +6…+11 °С, у північних областях місцями заморозки на поверхні ґрунту та у повітрі 0…-3 °С; вдень +13…+18 °С, на Закарпатті та півдні Одещини до +22 °С", - прогнозує синоптик.

Погода у травні - прогноз на місяць

Травень 2024 в Україні буде теплішим, ніж зазвичай. Середня за місяць температура очікується буде +15°...+18°, що вище за норму на 1 - 1,5 градуси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Снігопад #мороз #холод #дощ
ТОП новини
Військкоматів не уникне ніхто: повідомили про важливий нюанс нової хвилі мобілізації
"Потужна гроза насувається на ці області, такого не чекали навіть синоптики": куди суне мороз у -10 градусів, снігопад і дощ?
"Ці чоловіки мають терміново з'явитися у ТЦК без повістки, в ухилянтів залишилося лише 10 днів": мобілізація посилюється
Вражаюча карколомна ДТП: тролейбус зніс авто рятувальників і понісся тротуаром збивати перехожих (ФОТО, ВІДЕО)
Оголошення
live comments feed...