Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

За словами експерта, зараз ми бачимо дуже круту армію у Європі – це ЗСУ. А тому, міркує він, дивно, що ЄС і США не збираються брати Україну в НАТО після того, як дали нашим військовим стільки зброї, навичок і фінансів. Як пояснює експерт, те, що вони вклали у нас, зрозуміло, потрібно контролювати, а не відпускати у вільне плавання, тому тут би мало бути логічно запрошення до НАТО.

«Я думаю, що Німеччина та США сьогодні вважають, що, якщо Україна вступить у НАТО, це може мати наслідки. Наприклад, ті же Taurus нам не передають, тому що бояться, що росія може вдарити по Німеччині. Ну, це маячня», - пояснює Георгій Біркадзе.

Отож, стверджує експерт, очевидно, що НАТО не хоче прямого конфлікту з росією, тому вони такі стримані. До того ж, додає він, ми чули, як путін говорив із Макроном, путін був ніби на блатній козі, тож, можливо, він так само, як гопнік, говорить і з Шольцом, звідси і зволікання їхніх рішень щодо України.

«Тому я вважаю, що вони досі не можуть зрозуміти, що путін – це гопнік, якому треба бити в зуби, тоді він зрозуміє. Він розуміє тільки силу», - підкреслює Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз
Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям З червня українці отримають нову допомогу: треба поквапитись з оформленням Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Доній пояснив, що заборона TikTok у США ще більше спонукатиме розмови про заборону Telegram в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чому непридатні до мобілізації чоловіки мають знову пройти ВЛК.