В Україні хочуть різко змінити торгівлю "б/в" авто: що сталося

1 травня 2024, 23:07
3114
В Україні з'явився проєкт змін правил оптової та роздрібної торгівлі вживаними автомобілями.
Авто, Кабмін
В Україні Кабмін може різко змінити торгівлю "вживаними" автомобілями / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com і УНІАН

В Україні в надрах Кабміну розробили проєкт змін правил оптової та роздрібної торгівлі вживаними автомобілями. Відповідний документ опубліковано на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Зокрема, документом вводиться норма, яка зобов'яже громадян у разі продажу машини на комісійному майданчику надавати інформацію про вартість такого авто.

Крім того, постанова передбачає, що фізична особа, яка передає транспортний засіб для продажу, буде зобов'язана надати відомості про середньоринкову або оціночну вартість, визначену суворо за законом. А який саме варіант угоди обирати - вирішує сама фізична особа.

відео дня

При цьому комісійним майданчикам забороняють продавати машини без документів, які підтверджують вартість транспортного засобу. А винятком можуть стати тільки ті випадки, коли дохід від продажу такого авто не оподатковується.

Як зазначають чиновники, документ покликаний усунути недосконалість законодавства. Наразі в юридичних нормах існує лазівка, яка дає змогу продавати авто в "комісіонки" без зазначення вартості, що призводить до недоотримання державою податків. Саме з цим у Кабміні і хочуть боротися.

Що таке ПДР?

Правила дорожнього руху - звід правил, що регулюють обов'язки учасників дорожнього руху (водіїв транспортних засобів, пасажирів, пішоходів тощо), а також технічні вимоги, що висуваються до транспортних засобів, для забезпечення безпеки дорожнього руху, повідомляє "Вікіпедія".

Зміни в ПДР - новини за темою

З 1 листопада 2021 року в Україні набули чинності зміни в правилах дорожнього руху. Зокрема, з'явилися нові знаки, дорожня розмітка, а також набули чинності зміни для велосипедистів, які розширять їхні права на дорозі.

Далі в рамках засідання Кабінету міністрів 20 жовтня 2023 року було ухвалено рішенняоновити Правила дорожнього руху (ПДР). Трохи пізніше факт змін підтвердили в Міністерстві внутрішніх справ України.

Як кажуть офіцери, зміни до ПДР внесені з метою наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу.

Вас можуть зацікавити такі тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти