У 2024 році Київрада та апарат КМДА сплатили за медалі, нагрудні знаки, посвідчення та рамки для них 2,68 млн грн. Лише за два весняні місяці столичні чиновники витратили на комплекти медалей «Честь. Слава. Держава» суму, еквівалентну вартості більше, ніж півсотні сучасних FPV-дронів. Ще майже стільки ж пішло на нагрудні знаки й посвідчення у березні.

За даними видання одного з видань, з початку поточного року витратили 2,68 млн грн на різного роду медалі, нагрудні знаки, посвідчення та рамки до них. Найбільше міська влада витратила на комплекти медалей «Честь. Слава. Держава» — 897 тис. грн у квітні та 448,5 тис. грн — у березні, згідно з даними вебпорталу використання публічних коштів Spending. Постачальником в обох випадках виступило ТОВ “Гарант і партнери”, а сума еквівалентна вартості 130 сучасних FPV-дронів, зібраних із запчастин.

Ще 923,5 тис. грн, за даними видання, виділила Київрада у березні на нагрудні знаки та посвідчення. Постачальником є ФОП Ніколаєнко Наталія, а рамки для подяк на суму 163,5 тисячі гривень були придбані у ФОП Сінюкова Дмитра.

У лютому місто через апарат КМДА сплатило 247,5 тис. грн ТОВ “Герольдмайстер” за комплекти для вручення “Почесний громадянин міста Києва”. Медалі, зокрема «Честь. Слава. Держава», є традиційним способом міського голови відзначити українських захисників — ними він, зокрема, нагороджував військових 24 ОМБР ім. короля Данила під час поїздки на Донбас 30 квітня.

Нагадаємо, ще на початку березня одне з видань повідомляло, що апарат КМДА закупить бланки «Подяки» від мера Києва, Віталія Кличка, на 88,2 тис. грн. Мерія придбає 6 тисяч екземплярів таких бланків, а строк доставки розтягнеться на декілька місяців. У тендері взяло участь єдине підприємство, ТОВ «Новий друк», яке, ймовірно, належить родині очільника Деснянської РДА Дмитра Ратнікова, що посварився з Кличком через торішню трагедію із загиблими, яких не пустили в укриття.