Наступ російської армії призводить до важких втрат і повторює досвід Другої світової війни у його найгіршому прояві, оскільки командування Збройних Сил РФ не цінує життя солдат і готове масово кидати їх на загин. Так, РФ у війні з Україною втратила особового складу близько 470 тисяч по всій лінії фронту від Донбасу до Півдня.

Про це пише російський військовий інструктор Святослав Голіков у своєму Telegram-каналі, розповідаючи про оборот стану справ у російській армії.

За його словами, у підрозділах Збройних Сил РФ відбувається абсолютизація концепції каральних батальйонів, що базується на ідеї захоплення ворожих позицій за будь-яку ціну.

При цьому російське командування не вчиться на своїх помилках і навіть не намагається цього зробити; за словами російських військових, рядовому складу керівництва цікаві лише нагороди й премії.

«Вони довели до абсурду принцип «будь-якою ціною». Більше того, за цією «будь-якою ціною» часто стоїть не стільки результат, скільки сам процес, але їм все одно. Головне для них — показові жертви і герої. На долі людей їм начхати» , — зазначено у повідомленні.

Також російські Z-патріоти підняли тривогу: виявилося, що лише за перші 2 місяці 2024 року населення Росії зменшилося на 130 000 осіб. Природні втрати у 27% (!) перевищили катастрофічні показники минулого року.

Один із російських Telegram-каналів, посилаючись на дані офіційного органу російської статистики, повідомляє, що росіяни вимирають протягом 9 років поспіль (перевищення смертності над народжуваністю), і навіть мільярдні проєкти уряду Путіна не можуть зупинити цей процес. Також скорочується середня тривалість життя, що на тлі втрат чоловічого населення Росії у війні виглядає все більш загрозливо для перспектив Москви.

«А що ж це трапилося, га? Ах так, штурм Авдіївки. Росія валиться в демографічну яму, ну зате тепер є безлюдні руїни містечка і кілька перемелених у пил колгоспів. Найдивовижніше, що на цьому тлі Z-росіяни примудряються одночасно журитися з- за вимирання Росії та вимагати викрасти на війну ще більше людей», — коментують інформацію користувачі соцмереж.