Національний банк України заблокував колишньому бізнес-партнеру Вадима Новинського по мережі "Амстор" Володимиру Вагорському продаж платіжного сервісу Fondy. Цим сервісом управляє дружина Володимира Валерія Вагоровська.

Про це повідомляють автори Telegram-каналу "Всі ходи записані".

НБУ викреслив реєстрацію компанії у списку непрямих учасників платіжних систем Visa та Mastercard (мала частку близько 21% операцій) на підставі інформації від СБУ про те, що діяльність Fondy "містить ризики виникнення загроз національній безпеці України".

Справа Fondy, скріншот: "Всі ходи записані"
Справа Fondy, скріншот: "Всі ходи записані"

Йдеться про інформацію про роботу на окупованих Росією територіях України та в самій Росії, а також про використання Fondy для ухилення від оподаткування.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Перетворення компанії на валізу без ручки відбулося практично відразу після того, як Антимонопольний комітет дозволив продати Fondy грузинському TBC Bank, заснованому Мамукою Хазарадзе (8,64%) та Бадрі Джапаридзе (6%), який давно й безуспішно намагається зайти на український ринок. За Fondy вони були готові викласти 5 млн. євро.

Справа Fondy, скріншот: "Всі ходи записані"
Справа Fondy, скріншот: "Всі ходи записані"

Номінальна власниця заблокованого Нацбанком Fondy Валерія Вагоровська вимагає від СБУ "опублікувати докази, що дії нашої компанії можуть бути загрозою нацбезпеці".

За її словами, Вагоровські "не мають іншого вибору, окрім як захищатися всіма доступними законними способами".

До слова, Fondy - це та сама платіжна система, яка нібито допомагала одній зі служб таксі "ухилятися від сплати податків".

Нагадаємо, майже 7 тис. штрафів: податківці нагадали про важливе.

Раніше повідомлялося, що важливо знати всім власникам паїв: що буде з термінами оформлення ділянки.

Також, за один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям.