У Росії зараз спостерігається серйозна внутрішня боротьба. Шойгу намагаються відтіснити від впливів на певні процеси. До того ж, очевидно, що в Кремлі почалась війна військового та політичного керівництва, яка може призвести до фатальних наслідків для Путіна

Про це розповів політолог Ігор Рейтерович.

За словами політолога, ключовим у цій історії є навіть не політична складова, а чисто економічна. Адже на тлі усіх подій: війни, санкцій, корупції – єдиним місцем, де ще можуть заробити гроші російські олігархи є військово-промисловий комплекс.

«ВПК отримує велике фінансування з бюджету, й точно дає можливість займатися величезною корупцією. Тому ми бачимо змагання за те, хто сидітиме на цьому грошовому потоці. Але у перспективі війна всередині цих кланів неминуча. Вона рано чи пізно спалахне. Можливо, після смерті Путіна, або ще за його життя», – зауважив політолог.

Він додав, що зараз між олігархами та групами впливу розподілені певні сфери: соціальна, економічна, військова. Але оскільки цих сфер стає менше – боротьба наростатиме. Для України це непогано, адже мовиться про нестабільність внутрішньої системи ворога.

Політолог також підкреслив, що оголошені підозри заступникам Шойгу насправді можуть бути спрямовані саме на очільника міноборони. Тобто це лише прикриття, щоб тиснути на самого Шойгу. До того ж за звинуваченнями у корупції можуть ховатися підозри у державній зраді. А це знову ж таки, грає на руку Україні.