У своєму виступі перед українським парламентом він озвучив чіткі меседжі, зокрема дав оцінку ситуації на фронті, повідомив про передачу нам окремих видів озброєння та зусилля щодо пришвидшення логістики. Він підтвердив, що Україна зберігає перспективи членства в Альянсі.

Про це заявив народний депутат, заступник Голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

«Єнс Столтенберг наголосив, що пріоритетом у підтримці України зараз є передача систем Patriot та інших систем ППО для посилення захисту українського неба. Також у своєму виступі перед парламентом генсек НАТО чітко сказав, що Україна заслуговує бути в Альянсі й перспективи членства є. Питання тільки в часі та в реформах, які ми повинні провести, щоб стати країною-членом», - зазначив політик.

Він також нагадав, що і Президент України Володимир Зеленський, і вся владна команда закликає на майбутньому Вашингтонському саміті НАТО де-юре закріпити рішення, що Україна повинна бути в Альянсі, а де-факто це станеться пізніше, після закінчення війни.

Народний депутат також зауважив, що саміт у Вашингтоні стане для Єнса Столтенберга останнім на посаді генсека НАТО.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року
Показати ще

«Його візит в Україну – це своєрідний «фінальний акорд». Генсек Альянсу ініціював створення фонду на 100 млрд євро для підтримки України. Це мають бути саме додаткові кошти, а не наповнення за рахунок тих безпекових угод, які підписує наша держава за підсумками попереднього Вільнюського саміту. Створення фонду – це ініціатива дуже авторитетного генсека, який зробив надзвичайно багато для організації, і саме при ньому відбулося суттєве розширення НАТО», - підкреслив парламентарій.

Він додав, що зараз одним із головних претендентів на посаду генсека Альянсу є нідерландський прем’єр Марк Рютте. Уряд під його головуванням дуже рішуче підтримує Україну.